Ползи от партньорството с агенция на IATA за агенции извън IATA

Ползи от партньорството с агенция на IATA за агенции извън IATA: Партньорството с агенция на IATA (Международна асоциация за въздушен транспорт) като агенция извън IATA може да донесе няколко предимства, включително:

Повишена достоверност и надеждност

Като си партнират с агенция на IATA, агенциите извън IATA могат да повишат доверието и репутацията си в индустрията, тъй като са свързани с уважавана и призната организация.

Достъп до продукти и услуги на IATA

Агенциите извън IATA могат да получат достъп до продуктите и услугите на IATA, като IATA Clearing House, IATA Billing and Settlement Plan и IATA Passenger Agency Conference. Тези продукти и услуги могат да помогнат за рационализиране на операциите и подобряване на ефективността.

По-добри цени и комисионни

Агенциите на IATA имат достъп до договорени тарифи и комисионни, които не са достъпни за агенции извън IATA. Като си партнират с агенция на IATA, агенциите извън IATA могат да предложат на своите клиенти по-добри цени и комисионни, което може да помогне за привличането на повече бизнес.

Обучение и образование

IATA предоставя програми за обучение и образование за туристически агенти, които могат да помогнат на агенциите извън IATA да подобрят своите умения и знания. Това може да им помогне да предложат по-добри услуги на своите клиенти и да повишат конкурентоспособността си на пазара.

Подкрепа за индустрията: Като си партнират с агенция на IATA, агенциите извън IATA могат да получат достъп до подкрепа и застъпничество за индустрията. IATA работи за насърчаване и защита на интересите на туристическата индустрия, а агенциите извън IATA могат да се възползват от това застъпничество.

Като цяло, партньорството с агенция на IATA може да помогне на агенциите извън IATA да подобрят конкурентоспособността си, да подобрят своите предложения за услуги и да получат достъп до ценни ресурси и подкрепа за индустрията.

партньорство с агенция IATA
Разлика между туристическа агенция iata и non iata

IATA (Международна асоциация за въздушен транспорт) е търговска асоциация на авиокомпании от цял свят, представляваща повече от 290 авиокомпании. Туристическите агенции, които притежават акредитация от IATA, са одобрени от IATA да продават международни и/или вътрешни самолетни билети от името на авиокомпании-членки на IATA. Тези агенции са упълномощени за достъп до плана за фактуриране и сетълмент (BSP) на IATA, система, която опростява издаването на билети и счетоводството между туристическите агенти и авиокомпаниите. Акредитираните от IATA агенции също имат достъп до ексклузивно обучение и ресурси от IATA.

От друга страна, туристическите агенции извън IATA не са акредитирани от IATA и следователно не могат да издават самолетни билети директно. Те обикновено работят с акредитирани от IATA агенции или консолидатори на авиокомпании, за да резервират самолетни билети от името на своите клиенти. Туристически агенции извън IATA могат да продават други продукти и услуги, свързани с пътуване, като хотелски резервации, коли под наем и туристически пакети.

В обобщение, основната разлика между IATA и не-IATA туристически агенции е възможността за директно издаване на самолетни билети. Агенциите на IATA могат да издават самолетни билети и имат достъп до ексклузивно обучение и ресурси от IATA, докато агенциите извън IATA не могат да издават самолетни билети директно и обикновено работят с други агенции или консолидатори, за да резервират полети.

не-iata туристическа агенция значение

Туристическа агенция извън IATA е туристическа агенция, която не е акредитирана от Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA). IATA е търговска асоциация, която представлява около 290 авиокомпании по целия свят и предоставя услуги и подкрепа на своите членове авиокомпании, туристически агенти и по-широката индустрия за пътувания и туризъм. Акредитацията на IATA е начин за туристическите агенции да демонстрират своята надеждност и способност да издават самолетни билети и други услуги, свързани с пътуването. Туристическите агенции извън IATA все пак може да са в състояние да предоставят услуги, свързани с пътуване, като резервиране на полети, хотели, обиколки и други дейности, но те няма да имат достъп до същите предимства и услуги, предоставяни на акредитираните от IATA агенции.

Правила и разпоредби на IATA за туристическа агенция

IATA (Международна асоциация за въздушен транспорт) определя правила и разпоредби за туристическите агенции, за да гарантира, че отговарят на индустриалните стандарти и предоставят висококачествени услуги на своите клиенти. Някои от основните правила и разпоредби на IATA за туристическите агенции включват:

Акредитация

Туристическите агенции трябва да бъдат акредитирани от IATA, за да бъдат признати за оторизиран агент. Процесът на акредитация включва покриване на определени критерии и стандарти, като финансова стабилност, професионализъм и спазване на етичния кодекс на IATA.

Изкупуване на билети

IATA определя насоки за издаване на билети, включително използването на електронни билети (е-билети) и правилното боравене с хартиени билети. Туристическите агенции трябва да се придържат към тези насоки, за да гарантират, че билетите са издадени правилно и че клиентите са правилно информирани.

Отчитане на продажбите

Туристическите агенции трябва редовно да отчитат своите продажби на билети на IATA. Това помага да се гарантира, че агенцията работи в рамките на правилата и разпоредбите на индустрията.

Финансова сигурност

IATA изисква от туристическите агенции да предоставят финансова сигурност в случай на неизпълнение или фалит. Ти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *